Ismerj meg minket!

Jelentkezz ingyenes bemutató óránkra:

A 06 (30) 611-4415 telefonszámon, vagy emailben az info@interaktivvilag.hu címen

Tudtad-e...

... hogy mit jelent a ’Whodunnit’?

Válasz...

Tanulói vélemények

Szuper ötlet, modern megvalósítás!
- Göldner Iván


Vélemény küldése

 

Névnap

Ma 2018. április 20., péntek, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.
eXTReMe Tracker

Cimkék

Nyelvoktatás
Interaktív tábla
Interaktív nyelvoktatás
Nyelviskola
Baja

Projektor

Az interaktív táblákhoz használható projektorok választéka rendkívül széles. A kimondottan oktatási céllal használt vetítőknek azonban vannak megkülönböztető jegyei:

-fontos a projektor fényereje:

Minél nagyobb egy projektor fényereje annál világosabb környezetben lehet vele vetíteni, ugyanakkor annál drágább is a készülék. A Brit Oktatástechnológiai és Kommunikációs Ügynökség a BECTA, aki a brit kormány oktatásügyi területén a kormány legfőbb szakmai tanácsadó szervezete - ajánlása szerint az iskolákban az 1500 ANSI Lumen fényerősség ajánlott, de ez csak akkor elegendő, ha van sötétítési lehetőség.
Az Interaktív Világ Magánnyelviskola projektora 2500 ANSI Lumen fényerejű.

-képfelbontása:
Az un. XGA felbontású projektorok 1024x768 részre (pixelre) bontják fel a képet. Ez ugyanazt a képminőséget biztosítja, mint a legtöbb ma használt számítógép monitor.

-képaránya: 4:3 és 16:9 képarány

-kontraszt:
Az LCD projektorok 250-400:1 kontrasztaránya tipikusnak mondható, és tökéletesen megfelel az interaktív táblák használata során. A DLP technológia 2000:1-es kontrasztaránya filmek, videók esetében érvényesülhet.
Az általunk használt Optoma projektor kontrasztaránya 2500:1

-vetítő súlya:
Az interaktív táblákhoz ajánlott vetítők súlya a 2-5 kg tartományba esik.

-a projektor zaja:
A projektorok lámpái jelentős hőt termelnek működésük során, ezért van szükség beépített ventillátorokra, hogy ezt a hőt elvezessék. A ventillátorok működése zajjal jár, ami – ha túl erős – zavarhatja az oktatást/előadást. A folyamatos, túl magas háttérzaj egy újabb stressznövelő tényező lehet, ami látens feszültséghez, ingerültséghez vezethet.
A zajt dB (decibel)-ben mérik és a projektorok tipikus zajtartománya 20-40 dB közé esik. Az un. „halkított” vagy „eco” üzemmódban – azaz amikor a lámpa kisebb teljesítményen üzemel – a zajhatás is jelentősen csökken.
Az Interaktív Világ Magánnyelviskola vetítőjének zajszintje: 28 dB

-tükröződés:
A szemből és távolról való vetítéskor a vetítő lámpájának tükröződése a vetítési felületen (vakfolt, „hot spot”) rendkívül zavaró és szemkárosító lehet az előadás nézői számára, és akár teljesen élvezhetetlenné is tudja tenni az előadást.
A projektorok lelke, és egyben legdrágább alkotórésze az optikai rendszer. Minél közelebb van a vetítő a táblához, annál kisebb az esély rá, hogy zavarja a szemet, illetve kitakarja a felületet. A vetítők négy kategóriába sorolhatók annak alapján, hogy ugyanakkora képátmérőjű kép vetítéséhez milyen távolságra kell a vetítőt elhelyezni:

1. Normál vetítési távolság: 1,5 – 2,5 méter
2. Közeli vetítők: 1-1,5 méter
3. Szuperközeli vetítés: 0,45 cm-től
4. Ultraközeli vetítők: 28-30 cm-től
A mi Optoma projektorunk szuperközeli vetítésű, amelynek előnye, hogy nem vakítja a szemet, nem káros az egészségre, minimális a kitakarás, nincs árnyékkép.

 
RocketTheme Joomla Templates